Pähkinä-omenakakku – omppua kahdessa kerroksessa, päällä koreilemassa ja taikinassa mehevöittämässä

Jaa
Helppo pähkinä-omenakakku on varteenotettava haastaja perinteiselle omenapiirakalle.
Pähkinä-omenakakku.
1 kakku, noin 8 palaa
Ainesosat
  • 1 ½ dl omenaa pieneksi kuutioituna
  • (noin 2 pientä, kirpeähköä omenaa)
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Päälle
  • 2 kirpeähköä pientä omenaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl kanelia
  • 1 dl pähkinöitä
1 t 10 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 50 min
Valmistusohje: 

1. Kuori ja kuutioi omenat. Viipaloi myös päällykseen tulevat omenat.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan omenakuutioiden kanssa. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Laita päälle omenaviipaleet. Ripottele omenille sokeria ja kanelia. Laita päälle pähkinät.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Jos päällys tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä vuoka foliolla. Anna jäähtyä noin 15 min ja irrota kakku vuoasta. Tarjoa huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön tai kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Arvioi: 
No votes yet
Jaa