Parempi kuin bostonkakku – Monkey bread

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Monkey breadin voisulassa ja sokeri-pähkinäseoksessa kieriteltyjä palleroita on mahdotonta vastustaa. Amerikkalaisen tahmean pullakakun suomalaisversio tunnetaan myös nimellä piianpullat.
Monkey bread on saanut nimensä syöntitavan mukaan: siitä natustellaan pala kerrallaan, vähän kuten apinat.
noin 15 annosta
Ainesosat
  • 2 dl maitoa
  • 20 g hiivaa
  • ¾ dl fariinisokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 5 ½–6 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita tai margariinia
  • Lisäksi
  • 100 g voita
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 ½ dl hassel- tai pekaanipähkinöitä rouhittuna
  • Koristeluun
  • 1 ½ dl tomusokeria
  • ⅓ tl kanelia
  • 1 rkl vettä
1 t 50 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 1 t 30 min
Valmistusohje: 

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele ja liuota hiiva joukkoon. Lisää fariinisokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa.

2. Lisää pehmeä voi vaivaamisen lopussa. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa puoli tuntia.

3. Sulata 100 g voita kulhossa. Voitele noin 1,8 litran vetoinen kakkuvuoka reilusti voilla ja jätä loppu voi kulhoon. Yhdistä toisessa kulhossa fariinisokeri, kaneli ja pähkinärouhe.

4. Painele taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Pyörittele taikinasta noin 40 pientä pullaa (halkaisija 3 cm).

5. Kasta pullat ensin voisulaan ja kierittele sitten sokeri-pähkinäseoksessa. Asettele pullat limittäin vuokaan. Peitä Monkey bread leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.

6. Paista pullakakkua noin 175-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa pulla vadille. Sekoita tomusokerikuorrutus ja koristele Monkey bread valuttamalla raitoja pinnalle.

Suosittelemme myös näitä

Pullataikina uudella tavalla

Tähtipulla – katso video!

Ruotsalaiset kanelipullat

Arvioi: 
Average: 4 (6 votes)
Jaa

Kommentit (2)

Saisiko näitä hyviä reseptejä joskus viljattomana kun perheessä on viljatonta ja kasvisravintoa noudattava jäsen? Kiitos!

Hei Paula,

kiitos viestistäsi. Yritämme aina huomioida myös keliaakikot sekä kasvisruokailijat. Itse asiassa huhtikuun alun numeromme on pullollaan gluteenittomia reseptejä! Niitä odotellessa, kokeilepa tätä todella maukasta marjapiirakkaa:

http://www.kotivinkki.fi/leivonta/gluteeniton-marjapiirakka

t. Anni Kotivinkistä