Parhaat porkkanamuffinit

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Mehukkaat porkkanamuffinit ovat parhaimmillaan vasta pari päivää leipomisen jälkeen. Katso ohje!
Porkkanamuffinit ovat mainio vaihtoehto porkkanakakulle.
Valmistusohje: 

Porkkanamuffinit

12–14 isoa muffinia
30 min + paistaminen 20 min + kuorrutus 5 min

4 ½ dl porkkanaraastetta
100 g saksan- tai pekaanipähkinää
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 ½ dl rypsiöljyä
Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan tai appelsiinin kuori
1 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
Pinnalle
saksan- tai pekaanipähkinärouhetta

Valmistuohje

1. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna pähkinät karkeaksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, mausteet ja pähkinät keskenään.
3. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon lopuksi öljy ja porkkanaraaste. Sekoita vain niin, että taikinasta tulee tasaista.
4. Täytä muffinimuoteista ¾. Paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Paina tikku muffinin keskelle. Jos tikkuun ei jää taikinaa, se on kypsää.
5. Valmista kuorrute. Pese sitrushedelmä hyvin ja raasta sen kuori. Yhdistä kaikki kuorrutteen raaka-aineet. Lusikoi kuorrute muffinien pinnalle tai pursota tyllan läpi pursotinpussilla. Ripottele päälle pähkinärouhetta. Nauti ihanat porkkanamuffinit!

*Voit tehdä taikinasta myös kakun. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia 175-asteisen uunin alaosassa.
*Porkkanan voi korvata hyvin punajuurella, mutta varaudu siihen, että kaunis väri katoaa paistamisen aikana.

Katso myös:

Arvioi: 
Average: 4 (1 vote)
Jaa