Quiche, jonka salaisuus on rapea karamellisoitu pekoni

Jaa
Ranskalainen klassikkopiiras quiche lorraine tehdään tällä kertaa karamellisoidusta pekonista, ja lopputulos on mielettömän hyvä!
Pekoniquiche.
8 annosta
Ainesosat
  • Pohja
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 150 g voita tai margariinia
  • 4 rkl kylmää vettä
  • Karamellisoidut pekonit
  • 2 pkt pekonia (à 170 g)
  • 1 ½ rkl fariinisokeria
  • Täyte
  • 1 punasipuli
  • ½ rkl öljyä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 ½ dl ranskankermaa
  • 3 kananmunaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 150 g juustoraastetta
  • Viimeistelyyn
  • timjamia
1 t 15 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 55 min
Valmistusohje: 

1. Vuoraa 22–24-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

2. Yhdistä jauhot, suola ja timjami. Nypi jauhoseos pehmeän rasvan kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3. Levitä pekonit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pekonien päälle fariinisokeri. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja nosta pekonit kuumenevaan uuniin. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita. Jäähdytä. Ota 3 pekonia halutessasi viimeistelyä varten erilleen ja leikkaa loput paloiksi.

4. Hienonna punasipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota sipulit. Yhdistä sipulit ja pekonit.

5. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja paista pohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia. Sekoita kerma, ranskankerma, munat ja mausteet sekä juustoraaste. Nosta vuoka uunista ja levitä pekoni-sipuliseos piirakkapohjalle. Kaada päälle kermaseos.

6. Paista vielä 20–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea. Viimeistele quiche pekonilla ja tuoreella timjamilla.

Suosittelemme myös näitä

Halloumi-kaalipiirakka

Pinaatti-pekonipiirakka

Lohiceviche-avokadopiirakka

 
Arvioi: 
No votes yet
Jaa