Raakakakku avokadosta ja banaanista

Teksti: 
Jaa
Gluteeniton raakakakku valmistuu avokadosta, banaanista, pähkinöistä ja marjoista ilman uunia.
Raakakakku on nyt trendikäs herkku. Tässä versiossa pääraaka-aineita ovat avokado ja banaani.
12–14
Ainesosat
  • Pohja
  • 3 dl kuorittuja manteleita
  • 2 ½ dl pehmeitä, kivettömiä taateleita
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta (esim. Cocovi)
  • (½ dl vettä)
  • Täyte
  • 1 dl kaakaovoita (esim. CocoVi)
  • tai kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 2 avokadoa
  • 2 banaania
  • ½ dl limetinmehua
  • ¼ tl raastettua inkivääriä
  • Koristeeksi
  • puolukoita
  • kookoslastuja
1 t 40 min
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 1 t
Valmistusohje: 
1. Mittaa mantelit kulhoon ja peitä ne vedellä. Anna liota noin 20 minuuttia. Valuta mantelit ja anna niiden kuivahtaa hetki.
 
2. Mittaa taatelit ja mantelit tehosekoittimeen tai yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää raakakaakaojauhe ja käynnistä kone. Anna käydä, kunnes ainekset ovat jauhautuneet murumaiseksi. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan vettä.
 
3. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisijaltaan 21 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele pähkinä-taateliseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. 
 
4. Jos käytät kaakaovoita, paloittele se. Lämmitä kattilassa vettä 40-asteiseksi. Nosta kaakaovoiastia vesihauteeseen ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää ja pehmeää. Tarkista maku. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle.
 
5. Peitä vuoka kelmulla ja nosta raakakakku kylmään vähintään tunniksi, jotta täyte hyytyy. Koristele banaani-avokado-raakakakku ennen tarjoamista puolukoilla ja kookoslastuilla.

Suosittelemme myös näitä

 
 
 
Arvioi: 
Average: 3.3 (6 votes)
Jaa

Kommentit (5)

OMG...

Kerrassaan taivaallinen nautinto! Olen tosin hieman soveltanut reseptiä, manteleiden sijaan cashewia, sitruuna ja inkivääri pois, ei kaakaovoita. Tänään oli raakakaakaojauhe lopussa, joten korvasin sen kookosjauhoilla ja osan taateleista aprikooseilla. Tämäkin versio vei kielen mennessään..
Täyte on minusta jopa jäätelömäinen kylmänä ja tasoittaa pohjan makeutta.
Tästä aukeaa raakakakkujen maailma, kokeilin ensimmäistä kertaa, vaan ei jää viimeiseksi!

Kakku oli herkullinen mutta mun kone ei suostunut pilkkomaan taateleita, ne oli kuin liimaa ja liisteröityi kulhon seiniin :-/

kakkuni muuttui 3 tunnissa ruskeaksi! miten teillä muilla?

Kyllä minunkin kakut tummuvat päältä, mutta ei se makuun vaikuta. Olen ajatellut, että se johtuu siitä, kun jätän limetin ja inkiväärin pois. Sitruuna ilmeisesti estäisi avocadon tummumisen. Mutta koska toistaiseksi on kakut menneet omaan parhaaseen suuhun, en ole tummumisesta välittänyt :)