Rapeat toffeekolmiot

Teksti: 
Jaa
Päältä rapeat ja sisältä tahmeat toffeekolmiot on superhelppo tehdä, ja ne säilyvät hyvin. Kolmiot ovat niin herkullisia, että ystäväsi tiedustelevat taatusti reseptiä!
Rapeat toffeekolmiot.
50 kpl
Ainesosat
  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 220 g kermakarkkeja (esim. Omar)
  • (½ dl kookoshiutaleita)
50 min
{
aktiivinen 25 min
passiivinen 25 min
Valmistusohje: 

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa seos tasaiseksi.

2. Yhdistä jauhot keskenään. Hienonna kermakarkit muruiksi veitsellä. Sekoita jauhot, karkkimurut ja suola voiseokseen.

3. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille nuolijalla. Ripottele halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai kookoshiutaleita.

4. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. Anna levyn jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat sen toffeekolmioiksi.

Suosittelemme myös näitä

 

 

Arvioi: 
Average: 3.5 (11 votes)
Jaa

Kommentit (22)

Onko sokerin määrä tuo todella eli 3dl sokeria ja 2½ dl fariinisokeria

Samaa ihmettelen! Kun on lisäksi makeita karkkejakin! Vastaisiko toimitus?Pääsisi testaamaan reseptiä sitten.

Minä ainakin tein juuri ohjeen mukaan ja tuli tosi hyviä :)

Minä ainakin tein juuri ohjeen mukaan ja tuli tosi hyviä :)

Kyllä vain! Nämä ovat enemmänkin karkkeja kuin keksejä.

Minä vähensin sokerin määrän desiin, fariinisokeria laitoin ohjeen mukaan. Taikina oli kamalan paksua, lisäsin 1 1/2 dl kermaa. Ovat oikein hyviä, kannattaa kokeilla.

Hei, ohje on ihan oikein ja toimii kyllä. Kolmioista tulee ohuita ja koko pellillinen eli aika paljon. Nimikin viittaa siihen, että ovat enemmänkin karkkeja kuin keksejä. Mutta niin herkullisia ja helppoja valmistaa. Terveisin Kaisa Kotivinkistä

Minun on kyllä sanottava, ettei toimi juuri tuolla ohjeella. Taikina paksu, ei levity nuolijalla, ei millään. Lisäsin kermaa edellisen kommentoijan neuvosta. Hyvää ja todella makeaa herkkua.

Tein ohjeen mukaan muutoin, mutta sokeria laitoin puolet eli vajaan 2 desiä. Kermaa en lisännyt ja ihan ok sen sai levitettyä. Hankalinta oli Omarien rouhiminen! Minusta pellillisestä tuli tosi paksulti, vielä ei ole maistettu kun otin juuri uunista jäähtymään...

Ainakin taikina maistui ihan mahtavalle! Heippa vaan kovettunut farinisokeri ja joululta jääneet kivikovat Omarit!

Mitä suosittelette laktoosittomaksi vaihtoehdoksi kermakarkeille? Muutenhan tämä onnistuu hyvin laktoosittomana.

Entäs mitä vehnäjauhoja tilalle? Nimimerkki Ei kotimaisia viljoja

Kokeile gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai) sitä olen käyttänyt leivonnassa, kun teen gluteenittomia herkkuja. Kaikki ovat onnistuneet.

Ohjeessa lukee suluissa kookoshiutaleita, mutta kuvassa näkyy selvästi mantelilastun palasia?

Kookoshiutaleita saa myös ihan tuon näköisinä, itsellänikin löytyy tuollaisia kaapista, joten voi hyvinkin olla niitä

Luvattiin, että säilyy hyvin. Ei säilynyt. Pellillinen oli hävinnyt illan aikana. Täytyy kai seuraavaksi tehdä tuplasatsi.

Mitähän karamelleja Omarin sijasta voisi käyttää? Asun Norjassa, enkä ainakaan tiedä, että mikä täällä voisi olla vastaavanlainen makeinen. Kävisiköhän irtokarkkina myytävät toffeenväriset fudget...?

Hei, uskoisin, että kävisivät kyllä. Kokeile ihmeessä! :) t. Henna-Kaisa Kotivinkistä

Tein epähuomiossa pelkällä tavallisella sokerilla (3dl) ja hyviä tuli. Jotenkin ohitin fariinisokerin ihan täysin tehdessä ja jälkikäteen vasta huomasin, että sellainenkin oli.

Voikohan näitä pakastaa ja tehdä etukäteen juhliin?

Voiko kananmunat korvata tässä ohjeessa jotenkin tai jättää pois?

Kuinka kauan nämä säilyvät hyvinä?