Soodasämpylät, joita ei tarvitse vaivata eikä kohottaa – leivo nopeasti leipää vaikka arki-illan iloksi

Jaa
Kuivatuilla sienillä maustettu sämpylätaikina kohoaa soodan voimalla. Sekoita, muotoile sämpylöiksi ja paista.
Soodasämpylät.
12 kpl
Ainesosat
  • 3 dl spelttijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita tai mustatorvisieniä)
  • 1 tl soodaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
  • ½ dl rypsiöljyä tai voisulaa
  • Pinnalle
  • unikonsiemeniä
  • oreganoa
35 min
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 20 min
Valmistusohje: 

1. Yhdistä kulhossa speltti- ja vehnäjauhot, suola, kuivatut sienet ja sooda. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, piimä ja rasva. Lisää kuivat aineet nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.

2. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile pitkäksi pötköksi. Leikkaa pötkö 12:een yhtä suureen osaan.

3. Kasta yksi leikkauspinta joka toisesta 
palasta unikonsiemenissä ja joka toisesta oreganossa. Nosta soodasämpylät uunipellille leivinpaperin päälle vieri viereen.

4. Paista soodasämpylät heti 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Kun soodasämpylät on leivottu, katso myös nämä

Paras focaccia

Feta-lehtikaalileivät

Tämä punajuurilimppu kannattaa leipoa

Arvioi: 
No votes yet
Jaa