Suklaakakku ilman jauhoja

Jaa
Tämä kakku kätkee sisäänsä salaisuuden, joka ei selviä maistamalla. Gluteeniton, kaakaosta suklainen, ihanan kostea ja pehmeä kakku hurmaa, vaikka on terveellisyyden perikuva. Kakun salaisuus on lähes puoli kiloa mustapapuja.
Ihana suklaa-mustapapukakku tehdään kokonaan ilman jauhoja.
8-10 annosta
Ainesosat
  • 450 g kypsiä mustapapuja
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 100 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
55 min
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 40 min
Valmistusohje: 

1. Valmistele noin 24-senttinen kakkuvuoka. Pingota pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja voitele vuoan sisäreunat.

2. Siivilöi ja tarvittaessa jäähdytä pavut hyvin. Lisää pavut ja 3 munaa monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai tee taikina tehokkaalla sauvasekoittimella.

3. Käytä konetta, kunnes pavut ovat täysin hienontuneet ja lisää sitten loput kananmunat. Käytä konetta edelleen jopa 1–2 minuutin ajan niin, että seos on täysin tasarakenteista.

4. Yhdistä sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita seos sekä sulatettu rasva papu-munamassan joukkoon.

5. Pese appelsiini ja raasta kuori taikinaan.

6. Kumoa taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa suklaa-mustapapukakku makeutetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa vielä hieman lämpimänä.

Suosittelemme myös näitä

Syntisen hyvä suklaakakku

Gluteeniton suklaakakku

Mehevä suklaakakku

Mutakakku

 

 

 
Arvioi: 
No votes yet
Jaa

Kommentit (2)

Aivan älyttömän hyvää! Appelsiini antaa mielekkään makuvivahteen. Ihan täydellinen kiinteänkostea rakenne.. voisi sopia myös vaikka pohjiksi täytekakkuun.

Kiitos kommentista, Ruut! Ihanaa, että maistui!