Suloiset kirsikkapiiraat suklaatäytteellä

Jaa
Mehevät kirsikkapiiraat saavat täytteekseen tuoreita kirsikoita ja tummaa suklaata, nam!
Kirsikkapiiraat. Vinkki: Muffinipellille käyttöä! Pienet kirsikkapiiraat valmistuvat kätevästi pellin koloissa.
12 kpl
Ainesosat
  • Kirsikkapiiraiden pohja
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 125 g voita
  • ½ dl kuohukermaa
  • Pellille
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • Kirsikkapiiraiden täyte
  • 300 g tuoreita kirsikoita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g tummaa suklaata rouhittuna
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • Voiteluun
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ rkl ruokosokeria
1 t
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 30 min
Valmistusohje: 

1. Sekoita kuivien aineiden kanssa pehmeä voi. Lisää lopuksi kerma ja sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa.

2. Ota taikinasta palanen talteen kuvioita varten. Leivo lopusta taikinasta jauhoisella työpöydällä tanko ja jaa se 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi.

3. Vuoraa voidellut ja jauhotetut muffinipellin kolot taikinalla, parhaiten se käy jauhoisella peukalolla.

4. Poista kirsikoista kivet. Sekoita täytteen ainekset ja jaa ne koloihin.

5. Tee lopputaikinasta pieniä tankoja ja nosta ne täytteen päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle ruokosokeria. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Peitä tarvittaessa foliolla, jos piiraat tummuvat liikaa.

Suosittelemme myös näitä

Arvioi: 
No votes yet
Jaa