Tartaletit joissa maistuu mustikka ja laventeli

Jaa
Nämä taivaalliset tartaletit ovat raakaleivoksia eli ne tehdään ilman uunia. Kuorrute syntyy kylmässä jäähtyneestä kookosmaidosta.
Tartaletit koristellaan mustikoilla ja karhunvatukoilla.
noin 6 kpl
Ainesosat
  • Raakaleivosten pohja
  • 3 dl macadamiapähkinöitä
  • 4 rkl kookosvoita (tai sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä)
  • 1 rkl hunajaa (tai kookossiirappia tai hieman steviaa)
  • ½ tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl tuoreita mustikoita
  • Kuorrute
  • 1–2 tölkkiä täysrasvaista kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa säilytettynä)
  • 1 tippa laventeliöljyä tai ½ tl hienonnettua kuivattua laventelinkukkaa
  • ½ tl vaniljajauhetta (tai siemenet vaniljatangosta)
  • 1 rkl hunajaa (tai kookossiirappia tai hieman steviaa)
  • Tartalettien pinnalle
  • tuoreita mustikoita ja karhunvatukoita
  • syötäviä kukkia tai versoja
  • kuivattua laventelia
45 min
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 30 min
Valmistusohje: 

1. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa muruksi. Kaavi muru kulhoon ja lusikoi sekaan huoneenlämpöinen kookosvoi tai sula kookosöljy. Lisää myös hunaja ja sitruunankuoriraaste. Sekoita huolellisesti lusikalla.

2. Murskaa pienessä astiassa mustikat haarukalla ja lisää seos pohjataikinan. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutusta.

4. Painele taikina esimerkiksi jämäköiden paperisten muffinivuokien tai pienten piirasvuokien pohjalle ja hieman reunoja myöten, jotta pohjasta muodostuu matala kuppikakku. Öljyä kädet, niin taikinan painelu helpottuu.

5. Laita vuoat pakastimeen noin 30 minuutiksi tai kunnes taikina on jähmettynyt. Valmista sillä välin kuorrute.

6. Avaa jääkaapissa jäähtyneet kookosmaitotölkit ja kaavi paksu valkoinen aines kulhoon. Vatkaa tehosekoittimella kermavaahdon kaltaiseksi seokseksi. Lisää mausteet ja makeutus ja sekoita lusikalla. Tarkista maku. Säilytä kuorrute jääkaapissa, kunnes piiraspohjat ovat jähmettyneet.

7. Ota vuoat pakastimesta ja irrota piiraat vuoista. Ripottele muutama mustikka piiraiden sisään ja lusikoi tai pursota jääkaappikylmää kuorrutetta mustikoiden päälle piiraiden täytteeksi.

8. Ripottele pinnalle tuoreita marjoja ja koristele kukilla, versoilla ja laventelilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Vink vink Pähkinäallergikko voi korvata piiraspohjan macadamiapähkinät kookoshiutaleilla. Ohjeen loihtinut Virpi Mikkonen kirjoittaa myös suosittua Vanelja-blogia (englanniksi).

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa