Tässä on maailman paras kääretorttu: herukkatäyte, suolakinuskia, kermavaahtoa ja rouhittuja daim-karkkeja

Jaa
Kahvipöydässä kysellään taatusti tämän herukkakääretortun ohjetta! Hurmaavan kirpsakan täytteen parina on täyteläistä suolakinuskia.
Paras kääretorttu vaatii aika monta taikinakulhoa ja jonkin verran aikaa, mutta lopputulos palkitsee vaivannäön.
noin 8 palaa
Ainesosat
  • Elämäsi helpoin kinuski
  • 1 prk kondensoitua maitoa (397 g)
  • ½ tl sormisuolaa
  • Kääretortun täyte
  • 3 dl (puna- tai mustaherukoita tai niiden sekoitusta)
  • 1 ½ dl hillosokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 1 rs maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia) (200 g)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 dl murskattuja Daim-karkkeja
  • Pohja
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
2 t 10 min
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 1 t 30 min
Valmistusohje: 

1. Valmista kinuski. Irrota kondensoidusta maidosta etiketti. Poista purkista myös liima, sillä se saattaa muutoin tarrata kattilaan. Laita avaamaton purkki kattilaan, jossa on kiehuvaa vettä. Keitä 1 tunti, niin maito on muuttunut kinuskiseksi. Jos haluat paksumpaa ja tummempaa kinuskia, keitä noin 1 t 30 min. Purkin täytyy olla koko kypsennyksen ajan veden peitossa, joten lisää tarvittaessa vettä. Avaa purkki ja sekoita joukkoon suola.

2. Tee täyte. Laita marjat kattilaan. Kiehauta. Soseuta sauvasekottimella sileäksi. Lisää sokeri ja anna porista keskilämmöllä välillä sekoitellen
noin 10 minuuttia. Laita liivatteet likoamaan väljään, kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Lisää puristellut liivatteet kuumaan seokseen. Sekoita huolellisesti sekaisin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Lisää marjaseokseen tuorejuusto. Vaahdota kerma. Ota reilu puolet vaahdosta sivuun päällystä varten. Kääntele loppu kermavaahto marjasoseeseen ja lisää sitruunamehu. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

4. Tee pohja. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne siivilän läpi vaahdon joukkoon samalla kevyesti sekoittaen.

5. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 225 asteessa 5–7 minuuttia. Kumoa kypsä pohja puhtaalle leivinpaperille. Poista päällimmäinen paperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

6. Levitä hieman jähmettynyt herukkatäyte levylle. Rouhi Daim-karkkeja murskaksi ja ripottele ne täytteelle. Kääräise levy rullaksi. Laita saumapuoli alaspäin tarjoiluvadille.

7. Mausta kermavaahto halutessasi kevyesti tomusokerilla. Levitä vaahtoa rennosti rullalle. Valuta päälle kinuskia. Tarjoa loppu kinuski tarjoiluastiasta, niin jokainen syöjä saa halutessaan valuttaa lisää kastiketta rullalle.

8. Koristele herukkakääretorttu halutessasi (suola)pähkinöillä, marjoilla, kekseillä tai macaroneilla.

Kurkkaa myös nämä 

Kääretorttu x 4

Sitruuna-lakritsikääretorttu

Kääretorttukakku

Arvioi: 
Average: 3 (2 votes)
Jaa