Valkosuklaa-mustikkapiirakka – tässä on kesän paras makupari

Jaa
Pyöräytä lasagnevuoallinen valkosuklaa-mustikkapiirakkaa. Rukiinen pohja tuo rapeutta, valkosuklaa jähmettää täytekerroksen ilman liivatetta ja raikkaasta koristelusta vastaa kotimainen mustikka.
Valkosuklaa-mustikkapiirakka. Aromaattinen sitruuna, täyteläinen valkosuklaa ja oman maan mustikka muodostavat täydellisen liiton.
10–12 annosta
Ainesosat
  • Valkosuklaa-mustikkapiirakan pohja
  • 100 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 2 ½ dl ruis- tai täysjyvävehnäjauhoja
  • Valkosuklaa-mustikkapiirakan täyte
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 (luomu)sitruunan kuori
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 prk maitorahkaa (250 g)
  • ½ dl sokeria
  • 3 dl mustikoita
12 t 40 min
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 12 t
Valmistusohje: 

1. Valmista valkosuklaa-mustikkapiirakan pohja. Kuutioi voi. Nypi voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi seokseksi sormin tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä. Koneella tehtäessä voi saa olla jääkaappikylmää, käsin nypittäessä huoneenlämpöistä. Seos jää ryynimäiseksi.

2. Peitä lasagnevuoan (noin 16 x 26 cm) tai kakkuvuoan (halk. 23–24 cm) pohja leivinpaperilla. Kaada muruseos leivinpaperille ja taputtele tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

3. Paista levyä 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsä.

4. Paloittele suklaa metallikulhoon tai pieneen kattilaan. Nosta astia hieman suuremman kattilan päälle, jossa on höyryävää vettä. Vesi ei saa kiehua. Anna valkosuklaan sulaa välillä sekoitellen. Voit sulattaa suklaan myös mikroaaltouunissa hyvin alhaisella teholla useaan kertaan sekoittaen.

5. Pese sitruunat hyvin ja raasta niiden keltainen kuori.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi.

7. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka, sitruunankuoriraaste ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää sula valkosuklaa juustoseokseen koko ajan sekoittaen.

8. Yhdistä lopuksi kermavaahto joukkoon varovasti nostellen.

9. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Tasoita ja ripottele pinnalle tuoreet mustikat. Nosta valkosuklaa-mustikkapiirakka jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sopiviksi paloiksi.

Suosittelemme myös näitä

Mustikkajuustokakku

Perinteinen mustikkapiirakka

Pienet mustikkapiirakat

Tartaletit joissa maistuu mustikka ja laventeli

 

Arvioi: 
Average: 3.3 (15 votes)
Jaa

Kommentit (3)

Täytettä pohjaan nähden minusta puolet liikaa

Kiitos kommentista! Toinen tykkää paksummasta pohjasta, toinen runsaasta täytteestä. :) Kuten kuvasta näkyy, tässä piirakassa on täytettä paksulti. Piirakka onnistuu toki vähemmälläkin täytteellä. Kivoja leivontahetkiä! t. Kotivinkin Henna-Kaisa

Ihanaa, juustokakku ilman liivatetta! Täytettä pitääkin olla paljon, se on parasta :) Taidan testata mansikoilla, mustikoita odotellessa...