Valkosuklaajuustokakku upean omenaruusun kera

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Leivo astetta fiinimpi valkosuklaajuustokakku. Asettele pintaan ruusu omenaviipaleista ja hyytelöi vaaleanpunaisella mehulla.
Omena-valkosuklaajuustokakku. Kuumassa mehussa pehmenneet omenaviipaleet on helppo taivuttaa ruusun terälehdiksi.
8 annosta
Ainesosat
  • Valkosuklaajuustokakun pohja
  • 150 g digestivekeksejä
  • 50 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Täyte
  • 200 g valkoista leivontasuklaata
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl kanelia
  • Pinta
  • 2 pientä omenaa
  • 2 ½ dl laimennettua punaista mehua
  • 1 dl hyytelösokeria
3 t
{
aktiivinen 30 min
passiivinen 2 t 30 min
Valmistusohje: 

1. Jauha keksit muruiksi. Sekoita sulatettu voi, keksimurut ja vaniljasokeri. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.

2. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Lisää sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon. Lisää kermavaahto ja kaneli.

3. Kaada täyte kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

4. Pese ja lohko omenat neljään osaan, poista siemenkota. Mittaa mehu kattilaan. Leikkaa omenalohkot ohuiksi viipaleiksi ja nosta ne heti mehun joukkoon.

5. Keitä omenaviipaleita 20 sekuntia ja nosta ne lusikalla tai reikäkauhalla lautaselle.

6. Sekoita mehun joukkoon hyytelösokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila jäähtymään.

7. Asettele jäähtyneet omenaviipaleet ruusun muotoon kakun pinnalle.

8. Lusikoi jäähtynyt ja hieman hyytelöitynyt mehuseos omenaviipaleiden päälle. Nosta kakku kylmään hyytymään vähintään puoleksi tunniksi.

Vink vink Kokoa ruusun keskusta erikseen lautasella. Asettele uloimmat terälehdet kakun pinnalle ja nosta lopuksi keskusta paikalleen. Kiille syntyy kätevästi ilman liivatetta.

 

Arvioi: 
Average: 3 (2 votes)
Jaa