Vaniljahyytelökakku

Jaa
Vaniljahyytelökakku
Ainesosat
  • Pohja:
  • 175 g kaurakeksejä
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 300 g kevyttä tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Päälle:
  • kesän marjoja ja hedelmiä
Valmistusohje: 

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Jauha keksit muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Sekoita margariini keksinmurujen joukkoon.

3. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Painele keksiseos sen päälle.

4. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita vaniljakastike juustoseokseen.

5. Puristele liivatteet ja liota ne kuumaan vesitilkkaan. Jäähdytä seosta muutama minuutti. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka hyvin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa