Viljaisat banaaniletut ja vaniljarahkaa

Jaa
Nämä letut maistuvat koko perheelle niin välipalana kuin aamiaisella. Banaani makeuttaa kuohkeat ja viljaisat banaaniletut, ja ruis- ja kaurahiutaleet tekevät niistä supermaukkaita.
Viljaisat banaaniletut saavat makuparikseen vaniljalla maustettua rahkaa.
2 annosta
Ainesosat
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus jauhettua kardemummaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1 iso banaani
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ rkl rypsiöljyä
  • Vaniljarahka
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 tl vaahterasiirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Lisäksi
  • 2–3 tuoretta viikunaa
  • vaahterasiirappia
25 min
Valmistusohje: 

1. Jauha kaura- ja ruishiutaleet hienoksi jauheeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää leivinjauhe ja mausteet.

2. Kuori banaani ja survo se haarukalla soseeksi. Sekoita sose munien ja öljyn kanssa. Lisää jauhoseos ja sekoita taikinaksi.

3. Paista taikinasta lettuja miedolla lämmöllä ohukaispannulla. Käytä tarvittaessa öljyä.

4. Valmista vaniljarahka sekoittamalla ainekset keskenään tai käytä valmista rahkaa.

5. Leikkaa viikunat lohkoiksi. Tarjoa lettujen kanssa rahkaa, viikunoita ja vaahterasiirappia.

Vinkki! Letut maistuvat aamu- tai välipalaksi niin aikuisille kuin lapsille. Tarjoa niiden kanssa vaniljarahkaa, siirappia ja viikunanpuolikkaita.
Arvioi: 
No votes yet
Jaa