Vuohenjuusto-voitaikinasta leivot huikean hyvät pasteijat

Jaa
Vuohenjuusto-voitaikina tuo pasteijoihin ihan uuden koukun! Makean nektariinitäytteen kruunaa timjami.
Vuohenjuusto-voitaikinan pitää muistaa antaa levätä tunti. Sillä välin keitellään ihana nektariinitäyte. Vinkki: Nektariinin kypsyyden voi tunnustella varovasti kannasta painamalla. Kypsinä ne ovat pehmeitä ja vaurioituvat helposti.
20 kpl
Ainesosat
  • Vuohenjuusto-voitaikina
  • 250 g voita
  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa (chevre)
  • 4 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • Pasteijoiden täyte
  • 500 g nektariineja
  • 2 dl hillosokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • ¾ tl timjamia
1 t 50 min
{
aktiivinen 40 min
passiivinen 1 t 10 min
Valmistusohje: 

1. Valmista vuohenjuusto-voitaikina. Sekoita nopeasti huoneenlämpöiseen voihin vuohenjuusto ja kuivat aineet. Älä vaivaa taikinaa. Anna levätä jääkaapissa peitettynä noin tunti.

2. Kuutioi nektariinit ja poista kivet. Keitä hedelmiä sokerin kanssa noin 15 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja timjami. Anna täytteen jäähtyä.

3. Kauli vuohenjuusto-voitaikina jauhotetulla alustalla noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä muotilla tai lasilla pyörylöitä (halkaisija 7–8 cm) tai muita kuvioita.

4. Lusikoi kullekin pyörylälle ruokalusikallinen hilloa. Nosta päälle viipale juustoa. Taita puoliympyrän muotoiseksi pasteijaksi. Painele sauma haarukalla kiinni. Jos teet pasteijat kuviomuotilla, nosta kaksi palaa päällekkäin ja laita täyte niiden väliin.

5. Voitele pasteijat munalla. Pistele pinta haarukalla.

6. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin värisiä.

Suosittelemme myös näitä

Gluteeniton luumu-persikkapiirakka täyteläisellä kookoskermalla

Mehevä gluteeniton aprikoosipiirakka tehdään helposti sekoittamalla

Suloiset kirsikkapiiraat suklaatäytteellä

 

 

Arvioi: 
Average: 5 (1 vote)
Jaa