Mämmi Limoncello-vaahdolla ja hunajapähkinöillä

Jaa
Nyt nostetaan mämmi uudelle tasolle! Voit maustaa raikkaan vaahdon Limoncellolla tai sitruunamehulla.
Mämmi Limoncello-vaahdolla ja hunajapähkinöillä.
6 annosta
Ainesosat
  • 700 g mämmiä
  • Limoncello-vaahto
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2–3 rkl sitruunalikööriä (limoncello), TAI 1 rkl sitruunamehua
  • Hunajapähkinät
  • 3 dl pähkinäseosta (esim pekaani- saksan- ja hasselpähkinöitä)
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ dl sokeria
  • sormisuolaa viimeistelyyn
20 min
Valmistusohje: 

1. Valmista ensin hunajapähkinät. Sulata voi pannulla. Lisää kaikki muut raaka-aineet ja kuumenna sekoitellen, kunnes vesi haihtuu. Kaada
pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

2. Mittaa ranskankerma ja kuohu- tai vispikerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Mausta sokereilla ja liköörillä tai sitruunamehulla.

3. Rouhi jäähtyneet pähkinät veitsellä karkeaksi. Annostele mämmi kuuteen annosmaljaan. Lusikoi päälle limoncello-vaahto ja viimeistele pähkinöillä.

Arvioi: 
No votes yet
Jaa