Pääsiäisen himotuin: sitruunainen unikkokakku

Jaa
Sitruunainen kevätkakku kätkee sisäänsä pilkullisen makulisän – taikinaan on leivottu mustia unikonsiemeniä. Unikkokakku on loistava vaihtoehto perinteiselle kuivakakulle.
Vielä mahtuu pala sitruunaista unikkokakkua! Olisiko sitten nokosten aika?
n. 10 palaa
Ainesosat
  • 2 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl kuohukermaa
  • Kuorrutus
  • 3 ½ dl tomusokeria
  • n. 3 rkl sitruunamehua
  • n. 3 dl pääsiäiskarkkeja
1 t 55 min
{
aktiivinen 25 min
passiivinen 1 t 30 min
Valmistusohje: 

1. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret ja purista mehu.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne kerman, sitruunan kuoriraasteen ja sitruunamehun kanssa taikinaan.

3. Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

4. Sekoita tomusokeriin sitruunamehua tippa kerrallaan, kunnes saat jämäkän mutta juoksevan kuorrutuksen. Lusikoi se jäähtyneelle kakulle. Koristele unikkokakku lopuksi karkeilla.

Suosittelemme myös näitä

Suklaapajunkissoilla koristeltu pääsiäiskakku

Keväinen käpykakku

Pääsiäisleivonnaiset

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa