Puolukkamehu ja keitetty mehu

Teksti: 
Jaa
Raikkaan kirpakka ja helakanpunainen puolukkamehu valmistuu sitruunahapon avulla helposti. Tässä reseptissä on mukana sekä tuoremehu että keitetty mehu. Valitse, kumpaa haluat tehdä ja ryhdy hommiin.

PUOLUKKAMEHU 2 l puolukoita 1 tl sitruunahappoa 6 dl vettä 4 dl sokeria mehulitraa kohti KEITETTY MEHU marjoja 3 ½–5 dl (300–400 g) sokeria marjakiloa kohden noin 2 dl vettä / marjalitra pehmeille marjoille, noin 2½–3dl vettä / marjalitra koville ja runsaasti pektiiniä sisältäville marjoille (herukat, karviaiset, puolukat, karpalot, pihlajanmarjat)

Valmistusohje: 

PUOLUKKAMEHU 1. Huuhdo marjat ja survo ne. 2. Sekoita sitruunahappo marjasurvokseen. Lisää vesi. 3. Peitä astia ja laita se jääkaappiin yön ajaksi. 4. Siivilöi seos ja valuta sitä noin puoli tuntia. Painele survosta varovasti. KEITETTY MEHU 1. Kuumenna vesi. 2. Lisää marjat kiehuvaan veteen, pehmeät sellaisenaan ja kovat hiukan survottuina. Keitä marjoja 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet. 3. Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi. Anna mehun valua rauhassa. 4. Mittaa mehu kattilaan. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja kuori vaahto. 5. Sekoita mehun joukkoon sokeri. 6. Pullota mehu heti kuumiin pulloihin piri pintaan ja sulje korkeilla. Jäähdytä ja vie kylmään.

Huom: Puolukkamehun täytyy tekeytyä jääkaapissa yön yli. KV 13/11 Kuva: Kristiina Hemminki

Arvioi: 
Average: 2 (1 vote)
Jaa