Fenkoli-kurkkusalaatti

Jaa
2 fenkolia 1 kurkku 1 punasipuli 15 kivetöntä oliivia suolaa ja mustapippuria MARINADI 1 appelsiini 1 sitruunan mehu 10 basilikanlehteä 1 dl oliiviöljyä
1.Halkaise fenkolit pitkittäin ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi.Kuori ja kuutioi kurkku ja kuori ja hienonna punasipuli. 2.Raasta kulhoon appelsiinin kuorta ja purista joukkoon appelsiinin mehu.Lisää sitruunan mehu.Hienonna basilika ja lisää silppu kulhoon.Lisää öljy.Sekoita marinadi huolellisesti. 3.Sekoita kasvikset ja oliivit marinadin joukkoon.Mausta suolalla ja pippurilla. 4.Anna salaatin maustua 30 minuuttia jääkaapissa ennen tarjoilua. Vihanneksista tulee marinoituessa paljon nestettä,joten voit valuttaa siivilässä osan nesteestä pois ennen tarjoilua.
Kuva: Nico Backström KV 9/11
Jaa