Kaurakeksit

Jaa
125 g voita 3 rkl fariini- tai tavallista sokeria 2 dl kaurahiutaleita 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta ½ tl suolaa
1. Sulata voi. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.
2. Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille, joka on päällystetty leivinpaperilla. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, sillä ne leviävät paistuessaan. Taputtele sormilla keksit ohuiksi ja paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 8–10 minuuttia.
3. Anna keksien jäähtyä rauhassa, sillä ne rapeutuvat jäähtyessään.
Paras makuyhdistelmä syntyy jääkaappikylmän maidon kanssa. Kun keksit on syöty, nauti purkin pohjalle jäänyt keksimurska esimerkiksi uuniomenien ja vaniljajäätelön kanssa. Kotivinkki 5/11 Teksti Natalia Rehbinder, kuva Joonas Vuorinen
Jaa