Konjakkiluumut

Jaa
Ainesosat: 
1 dl sokeria 1 kanelitanko 4 dl vettä 1 ps (250 g) kuivattuja luumuja 1 dl konjakkia TARJOILUUN vaniljanmakuista tuorejuustoa pipareita
Valmistusohje: 
1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja laita kanelitanko joukkoon. Keitä, kunnes liemestä on haihtunut noin puolet.
2. Pane luumut kulhoon ja kaada kuuma liemi niiden päälle. Jäähdytä liemi ja luumut.
3. Kaada konjakki luumuseokseen. Peitä kulho hyvin ja nosta luumuseos jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
4. Jaa luumut liemineen tarjoiluastioihin. Notkista tuorejuusto ja pursota luumujen päälle. Aseta tuorejuuston päälle vielä piparit ja hieman piparimurua.
Tarjoa konjakkiluumuja ylijääneen, kylmän riisipuuron kanssa. Riisipuuro jalostuu näin juhlatarjottavaksi.
Arvioi: 
Jaa

Uusimmat jutut

Historian lukeminen on avartavaa. Tämä on kaikille teini-ikäisten vanhemmille:Ranskassa asiat olivat nimittäin 1800-luvulla hoidettu...

Vanhemmat vallassa

Asiaa monelta kannalta pohdittuani olen vihdoin tullut tulokseen. Suurin kipupiste yhteiskunnassamme on se, että jokainen helkutin myyjä kysyy...

Tärkeää pohdintaa
Katso lisää juttuja »