Konjakkiluumut

Jaa
1 dl sokeria 1 kanelitanko 4 dl vettä 1 ps (250 g) kuivattuja luumuja 1 dl konjakkia TARJOILUUN vaniljanmakuista tuorejuustoa pipareita
1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi ja laita kanelitanko joukkoon. Keitä, kunnes liemestä on haihtunut noin puolet.
2. Pane luumut kulhoon ja kaada kuuma liemi niiden päälle. Jäähdytä liemi ja luumut.
3. Kaada konjakki luumuseokseen. Peitä kulho hyvin ja nosta luumuseos jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
4. Jaa luumut liemineen tarjoiluastioihin. Notkista tuorejuusto ja pursota luumujen päälle. Aseta tuorejuuston päälle vielä piparit ja hieman piparimurua.
Tarjoa konjakkiluumuja ylijääneen, kylmän riisipuuron kanssa. Riisipuuro jalostuu näin juhlatarjottavaksi.
Jaa