Puolukkamehu ja keitetty mehu

Jaa
PUOLUKKAMEHU 2 l puolukoita 1 tl sitruunahappoa 6 dl vettä 4 dl sokeria mehulitraa kohti KEITETTY MEHU marjoja 3 ½–5 dl (300–400 g) sokeria marjakiloa kohden noin 2 dl vettä / marjalitra pehmeille marjoille, noin 2?½–3?dl vettä / marjalitra koville ja runsaasti pektiiniä sisältäville marjoille (herukat, karviaiset, puolukat, karpalot, pihlajanmarjat)
PUOLUKKAMEHU 1. Huuhdo marjat ja survo ne. 2. Sekoita sitruunahappo marjasurvokseen. Lisää vesi. 3. Peitä astia ja laita se jääkaappiin yön ajaksi. 4. Siivilöi seos ja valuta sitä noin puoli tuntia. Painele survosta varovasti. KEITETTY MEHU 1. Kuumenna vesi. 2. Lisää marjat kiehuvaan veteen, pehmeät sellaisenaan ja kovat hiukan survottuina. Keitä marjoja 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet. 3. Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi. Anna mehun valua rauhassa. 4. Mittaa mehu kattilaan. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja kuori vaahto. 5. Sekoita mehun joukkoon sokeri. 6. Pullota mehu heti kuumiin pulloihin piri pintaan ja sulje korkeilla. Jäähdytä ja vie kylmään.
Huom: Puolukkamehun täytyy tekeytyä jääkaapissa yön yli. KV 13/11 Kuva: Kristiina Hemminki
Jaa

Ajankohtaista

Neulottu liivi

21.8.2014

MInulla hajosi auto tässä kauheassa sateessa - no en tiedä johtuiko se siitä vai mistä mutta sähkölaitteet olivat kuitenkin ihan sekaisin eikä...

Pää poikki töihin

Eilen oli Turussa Taiteiden yö ja olin tietenkin siellä minäkin höpisemässä kirjoistani - Halkaisukirvesmiehestä ja Kunnon virkamies Virtasesta....

Ihanaa palautetta
Katso lisää juttuja »