Puolukkamehu ja keitetty mehu

Jaa
Ainesosat: 
PUOLUKKAMEHU 2 l puolukoita 1 tl sitruunahappoa 6 dl vettä 4 dl sokeria mehulitraa kohti KEITETTY MEHU marjoja 3 ½–5 dl (300–400 g) sokeria marjakiloa kohden noin 2 dl vettä / marjalitra pehmeille marjoille, noin 2?½–3?dl vettä / marjalitra koville ja runsaasti pektiiniä sisältäville marjoille (herukat, karviaiset, puolukat, karpalot, pihlajanmarjat)
Valmistusohje: 
PUOLUKKAMEHU 1. Huuhdo marjat ja survo ne. 2. Sekoita sitruunahappo marjasurvokseen. Lisää vesi. 3. Peitä astia ja laita se jääkaappiin yön ajaksi. 4. Siivilöi seos ja valuta sitä noin puoli tuntia. Painele survosta varovasti. KEITETTY MEHU 1. Kuumenna vesi. 2. Lisää marjat kiehuvaan veteen, pehmeät sellaisenaan ja kovat hiukan survottuina. Keitä marjoja 10–15 minuuttia, kunnes marjat ovat vaalenneet. 3. Siivilöi mehu kaksinkertaisen sideharsokankaan läpi. Anna mehun valua rauhassa. 4. Mittaa mehu kattilaan. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja kuori vaahto. 5. Sekoita mehun joukkoon sokeri. 6. Pullota mehu heti kuumiin pulloihin piri pintaan ja sulje korkeilla. Jäähdytä ja vie kylmään.
Huom: Puolukkamehun täytyy tekeytyä jääkaapissa yön yli. KV 13/11 Kuva: Kristiina Hemminki
Arvioi: 
Jaa

Uusimmat jutut

Historian lukeminen on avartavaa. Tämä on kaikille teini-ikäisten vanhemmille:Ranskassa asiat olivat nimittäin 1800-luvulla hoidettu...

Vanhemmat vallassa

Asiaa monelta kannalta pohdittuani olen vihdoin tullut tulokseen. Suurin kipupiste yhteiskunnassamme on se, että jokainen helkutin myyjä kysyy...

Tärkeää pohdintaa
Katso lisää juttuja »