Sitruunajuustokakku

Jaa
POHJA: 1 pkt (175 g) kaurakeksejä 1 dl juoksevaa kasvirasvamargariinia TÄYTE: 1 prk (2 ½ dl) vispautuvaa vaniljakastiketta 2 prk (yht. 400 g) tuorejuustoa (sitruuna) ½–1 dl tomusokeria ¼ sitruunan kuori 1 sitruunan mehu sokeria 4 liivatelehteä ½ dl appelsiinimehua PÄÄLLE: 2 liivatelehteä 1 dl appelsiinimehua koristeeksi limetin viipaleita muutama mansikka
1. Paloittele keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon margariini. 2. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan (halkaisijaltaan 20–22 cm) kokoinen pala. Aseta se vuoan pohjalle ja levitä keksiseos tasaisesti päälle. 3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomu­sokeri. 4. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta neljäsosa kuoresta raastimen pienimmällä terällä. Lisää raaste tuorejuustoseokseen. Purista sitruunan mehu joukkoon. Tarkasta maku ja lisää sokeria makusi mukaan. 5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna appelsiinimehu mikroaaltouunissa. Puristele liivatelehdet ja liota ne appelsiinimehuun. Jäähdytä hieman. 6. Sekoita tasaisena nauhana appelsiinimehu-liivate-seos kulhossa olevaan vaniljakastike-tuorejuusto-täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä kakku huolellisesti ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. 7. Valmista päällyskiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna appelsiinimehu. Puristele liivatelehdet ja liota mehuun. Jäähdytä hieman ja kaada kakun päälle. Laita kakku hyytymään vielä neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään. 8. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua. Teksti Jatta Heinlahti Kuva Kristiina Hemminki
Jos värillä on väliä, valitse päällyskiilteeseen punaista, vaikkapa vadelmamehua.
Jaa