Vaniljahyytelökakku

Jaa
Ainesosat: 
POHJA 1 pkt (175 g) kaurakeksejä 1 dl juoksevaa margariinia TÄYTE 4 liivatelehteä 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 300 g kevyttä tuorejuustoa ½ dl sokeria 1 rkl sitruunamehua 2 tl vaniljasokeria PÄÄLLE kesän marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi vadelmia, mansikoita, mustikoita ja persikanpaloja.
Valmistusohje: 

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Jauha keksit muovipussissa kaulimen avulla muruiksi. Sekoita margariini keksinmurujen joukkoon.
3. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Painele keksiseos sen päälle.
4. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita vaniljakastike juustoseokseen.
5. Puristele liivatteet ja liota ne kuumaan vesitilkkaan. Jäähdytä seosta muutama minuutti. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
6. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka hyvin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Teksti Jatta Heinlahti Kuvat Kristiina Hemminki
Arvioi: 
Jaa

Uusimmat jutut

Historian lukeminen on avartavaa. Tämä on kaikille teini-ikäisten vanhemmille:Ranskassa asiat olivat nimittäin 1800-luvulla hoidettu...

Vanhemmat vallassa

Asiaa monelta kannalta pohdittuani olen vihdoin tullut tulokseen. Suurin kipupiste yhteiskunnassamme on se, että jokainen helkutin myyjä kysyy...

Tärkeää pohdintaa
Katso lisää juttuja »