Ruohosipulipesto

Jaa

2 ruukkua tai reilua nippua ruohosipulia
100 g pinjansiemeniä
1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
½ sitruunan mehu

Valmistusohje: 

1. Hienonna ruohosipuli.
2. Laita kaikki ainekset teho-sekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Jauhaminen onnistuu myös sauvasekoittimella. Käytä korkeareunaista kulhoa, jotta seos ei roiskuisi.
3. Ruohosipulipesto maistuu tavallisen peston tapaan leivän päällä, pastan kanssa sekä kastikkeena kala- ja liharuoille. Kokeile ruohosipulipestoa myös uuden sadon höyrytettyjen vihannesten kyljessä.

Vinkki: Tee pestoa kerralla reilu satsi, sillä se säilyy jääkaapissa useita päiviä. Näin sinulla on kätevä ja maukas kesäkastike. Valmista pestoa syntyy n. 2 DL.

Kuva: Kristiina Hemminki
KV 10/11

Arvioi: 
No votes yet
Jaa