Appelsiinilla maustetut broilerin koipireidet uunissa

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Sitrusten kiistämätön kuningatar on loistava pari kanalle. Käytä appelsiinista niin kuoret, mehu kuin hedelmäliha ja paista herkulliset broilerin koipireidet uunissa.
Appelsiinilla maustetut broilerin koipireidet uunissa.
4 annosta
Ainesosat
  • 4 broilerin koipireisipalaa tai
  • luullista rintaleikettä (n. 1 kg)
  • 2 tl suolaa
  • ½ appelsiinin kuori raastettuna
  • ½ dl appelsiinin mehua
  • 1 ½ rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl valkoista balsamicoa
  • 1 rkl soijaa
  • 4 punasipulia
  • 1 appelsiini siivuina
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia
1 t 5 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 45 min
Valmistusohje: 

1. Kuivaa kanat talouspaperilla ja hiero suola niiden pintaan. Asettele palat öljyttyyn uunivuokaan.

2. Pese appelsiini ja raasta sen kuori. Purista mehua tarvittava määrä. Sekoita keskenään raastettu kuori, appelsiinin mehu, hunaja, öljy, balsamico ja soija.

3. Lusikoi broilerin koipireisien päälle puolet kastikkeesta. Paista niitä 200-asteisessa uunissa 15 min.

4. Kuori ja lohko sillä välin punasipulit sekä leikkaa appelsiini siivuiksi. Koipireisien paistuttua 15 minuuttia lisää vuokaan sipulilohkot, appelsiinisiivut ja rosmariinioksat. Lisää myös loput kastikkeesta.

5. Paista vielä 30 min. Valele kanoja liemellä muutamia kertoja paistamisen aikana. Tarjoile appelsiinilla maustetut broilerin koipireidet riisin tai salaatin kanssa.

Vinkki! Sitrushedelmistä irtoaa mehu helpoiten, kun ne ovat lämpimiä.

Suosittelemme myös näitä

Tulinen kana

Jogurttimarinoitu broileri ja kurkkuraita

Helppo ja hyvä broileri-riisivuoka

Lime-korianteribroileria ja mansikkasalsaa

Arvioi: 
Average: 4 (1 vote)
Jaa