Grillaa dukkah-vartaat ja et halua palata perinteisiin grillauskastikkeisiin

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Nämä kasvisvartaat kootaan perusaineksista, salaisuus on itse tehty dukkah-mausteseos. Sillä maustaa hyvin myös salaatit, kalan tai broilerin.
Dukkah-mausteseosta tulee ohjeesta enemmän kuin vartaisiin tarvitaan. Se säilyy lasipurkissa huoneenlämmössä noin viikon. Dukkah sopii myös broilerin, kalan ja tofun mausteeksi.
4 annosta
Ainesosat
  • Dukkah-mausteseos
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl suolattuja pistaasipähkinöitä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl chilirouhetta
  • Kasvisvartaat
  • 2 suippopaprikaa tai punainen paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 300 g parsakaalia
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • puisia tai metallisia varrastikkuja
20 min
Valmistusohje: 

1. Tee ensin dukkah. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta kuori. Rouhi pähkinät ja pinjansiemenet. Sekoita kulhossa kaikki dukkah-seoksen ainekset.

2. Pese suippopaprikat, halkaise pitkittäin puoliksi ja poista siemenkalvot ja kanta. Leikkaa 3–4 sentin paloiksi. Pese kesäkurpitsa ja viipaloi 3–4 sentin paloiksi. Pese parsakaali, irrottele kukinnot ja viipaloi varsi. Kuori ja lohko sipuli. Sekoita kulhossa kasvikset ja öljy. Mausta ripauksella suolaa.

3. Kastele puiset varrastikut, etteivät ne syty palamaan. Pistele kasvikset tikkuihin. Grillaa noin 8–10 minuuttia.

4. Ripottele kasviksille dukkahia. Tarjoile ne grillatun kylmäsavutofun, broilerin tai kalan kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Kasvisvartaat grillissä

Grillattu kukkakaali ja fenkoli

Grillauskastike

Salsa verde on täydellinen grilliruokien kaveriksi

 

Arvioi: 
Average: 4 (1 vote)
Jaa