Härkis-pasta

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Pastaklassikko carbonara onnistuu myös ilman pekonia vegeversiona. Erinomainen proteiininlähde Härkis maistuu myös pastassa.
4 annosta
Ainesosat
  • 300 g spagettia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rkl öljyä (voit käyttää tomaattipurkin öljyä)
  • 1 pkt Härkistä eli kypsää härkäpapuvalmistetta (250 g)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 2 dl parmesaania raastettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • Tarjoiluun
  • 1 dl tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna
  • parmesaania lastuina tai raastettuna
15 min
Valmistusohje: 

1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

2. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit.

3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja härkis. Kuumenna seos.

4. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

5. Valuta pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon muna-kermaseos ja härkisseos. Viimeistele härkis-pasta tuoreella oreganolla tai basilikalla ja parmesaanilla.

Suosittelemme myös näitä

 

Arvioi: 
Average: 3 (3 votes)
Jaa