Helpompi cassoulet

Jaa
Cassoulet on klassinen ranskalainen papupata. Se ei ole pikaruokaa, mutta tässä ohjeessa suurimmat kommervenkit on oiottu. Possu ja ankanrasva on vaihdettu broileriin ja valmistusaikaa lyhennetty yli puolella. Silti lopputulos on makuja tulviva tuhti talviruoka.
Cassoulet broilerista.
4-6 annosta
Ainesosat
  • 3 dl valkoisia papuja yön yli liotettuna
  • 3 kpl maustamattomia broilerin koipireisiä tai
  • 8–10 kpl pelkkiä koipipaloja
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia tai 6–8 pientä salottisipulia
  • 2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • ½ tl kanelia
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk tomaattimurskaa (400–500 g)
  • 4–5 dl vettä
  • 3 laakerinlehteä
  • 3 rkl kanafondia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 300 g mausteista makkaraa
  • vaalean leivän sisusta
14 t
{
aktiivinen 12 t
passiivinen 2 t
Valmistusohje: 

1. Laita pavut likoamaan jo edellisenä päivänä reiluun määrään kylmää vettä.

2. Irrota broilerin koivet ja reidet toisistaan. Liikuta koipea nivelen kohdasta ja leikkaa siitä nahkaan ja lihaan viilto luuhun asti. Väännä ja leikkaa koipi ja reisi erilleen toisistaan nivelen kohdasta.

3. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Salottisipulit voi jättää kokonaisiksi.

4. Valmista maustetahna. Hienonna fenkolinja korianterinsiemenet morttelissa. Yhdistä niiden kanssa kaneli, suola ja öljy tahnaksi. Hiero tahna broilerinpalojen pintaan.

5. Kuumenna paistinpannu ja ruskista broilerit kauttaaltaan pannulla. Lisää tomaattipyree, -murska, vesi, laakerinlehdet, fondi ja etikka. Sekoita kastike broilerien joukkoon.

6. Siivilöi pavut ja kaada ne laakean uunivuoan tai ison uunipadan pohjalle. Nostele päälle broilerinpalat ja kaada liemi mukaan.

7. Lisää kasvikset. Peitä vuoka foliolla tai pata kannella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia, kunnes pavut ovat kypsyneet täysin pehmeiksi.

8. Poista folio ja lisää makkaranpaloja ja murennettua vaaleaa leipää. Kypsennä ilman foliota tai kantta vielä 30 minuuttia, kunnes makkarat ovat saaneet väriä ja leipä paahtunut rapeaksi. Tarjoa cassoulet salaatin kanssa.

Suosittelemme myös näitä

Helppo ja hyvä broileri-riisivuoka

Uunipaahdettua kaalia broilerilla ja feta-oliivisalaatilla

Lammaspata

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa