Herkullista juuri nyt: jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Myskikurpitsa antaa ruokiin ihanasti makua ja väriä! Tee helppo jauhelihatäyte myskikurpitsoille ja työnnä uuniin.
Jauhelihalla täytetyt myskikurpitsat.
4 annosta
Ainesosat
  • 2 myskikurpitsaa (noin 1 kg 200 g)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • Jauhelihatäyte
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 2 dl juustoraastetta
55 min
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 40 min
Valmistusohje: 

1. Huuhtele ja halkaise kurpitsat. Poista siemenet ja rihmat. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.

3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Lisää vesi, tomaattipyree ja viinietikka. Anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

4. Sekoita täytteeseen vielä basilika ja juustoraaste.

5. Nosta myskikurpitsat uunista ja täytä ne jauhelihaseoksella. Paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile täytetyt myskikurpitsat herkkusuille!

Suosittelemme myös näitä

Kurpitsapiirakka

Kurpitsapyre ja grillattu broileri

Kurpitsaleipä

Arvioi: 
No votes yet
Jaa