Ihanat karamelliomenat

Jaa
Hyödynnä syksyn omenasatoa jälkiruokana. Karamelliomenat valmistuvat helposti hetkessä. Ja omenatikkarit maistuvat kaiken ikäisille.
Gotlannin keskiaikapäivien markkinoilla karamelliomenat (kanderade äpplen) tekivät kauppansa.
10 kpl
Ainesosat
  • 10 omenaa
  • 10 tukevaa tikkua
  • 3 dl taloussokeria
  • 1½ dl vettä
  • 1 rkl glukoosisiirappia
  • Päälle:
  • mantelirouhetta
  • kookosrouhetta
  • kanelisokeria
  • maapähkinä- tai hasselpähkinärouhetta, tai strösseliä
Valmistusohje: 

Karamelliomenat

1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut.

2. Lisää glukoosisiirappi ja nosta keittolevyn lämpötilaa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti ainakin 5–7 minuuttia. Näet, kun seos alkaa karamellisoitua.

3. Pese ja kuivaa omenat. Aseta tikut paikoilleen.

4. Kasta omenat karamelliseoksessa ja pyörittele vaikka kanelisokeriseoksessa. Pyri pitämään karamellikerros ohuena, koska muuten se alkaa valua ja ainakin pähkinärouhe tahtoo rapista irti. Asettele omenat jäähtymään voipaperin päälle.

5. Malta odottaa kuorrutuksen kovettumista ainakin pari tuntia.

Tikut voi laittaa myös kuivumaan ylösalaisin asetettuun keittiövälinetelineeseen. (Ikea Ordning)

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa