Ihanat karamelliomenat

Jaa
Hyödynnä syksyn omenasatoa jälkiruokana. Karamelliomenat valmistuvat helposti hetkessä. Ja omenatikkarit maistuvat kaiken ikäisille.
Gotlannin keskiaikapäivien markkinoilla karamelliomenat (kanderade äpplen) tekivät kauppansa.
Valmistusohje: 

Karamelliomenat
10 kpl

10 omenaa
10 tukevaa tikkua (paksut grillivarrastikut tai syömäpuikotkin ajavat asian)
3 dl taloussokeria
1 1/2 dl vettä
1 rkl glukoosisiirappia (Dansukker)
Päälle:
mantelirouhetta
kookosrouhetta
kanelisokeria
maapähkinä- tai hasselpähkinärouhetta
tai
strösseleitä

1. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut.
2. Lisää glukoosisiirappi ja nosta keittolevyn lämpötilaa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti ainakin 5–7 minuuttia. Näet, kun seos alkaa karamellisoitua.
3. Pese ja kuivaa omenat. Aseta tikut paikoilleen.
4. Kasta omenat karamelliseoksessa ja pyörittele vaikka kanelisokeriseoksessa. Pyri pitämään karamellikerros ohuena, koska muuten se alkaa valua ja ainakin pähkinärouhe tahtoo rapista irti. Asettele omenat jäähtymään voipaperin päälle.
5. Malta odottaa kuorrutuksen kovettumista ainakin pari tuntia.

Tikut voi laittaa myös kuivumaan ylösalaisin asetettuun keittiövälinetelineeseen. (Ikea Ordning)

Katso myös:

Arvioi: 
No votes yet
Jaa