Isoäidin mansikka-raparperihillo

Jaa
Keittele ihana mansikka-raparperihillo, sillä makea mansikka ja kirpakka raparperi ovat lyömätön yhdistelmä myös hillopurkissa.
mansikka-raparperihillo.
n. 2 l
Ainesosat
  • 1 kg mansikoita (2 l)
  • 1 kg raparperia
  • 2 dl vettä
  • 1 kg hillosokeria
50 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 30 min
Valmistusohje: 

1. Perkaa ja puolita mansikat. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa noin sentin pituisiksi palasiksi.

2. Laita raparperipalat, vesi sekä mansikat kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon hillosokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois.

3. Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia, kunnes marjat eivät nouse enää pintaan. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

4. Kaada mansikka-raparperihillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje ne. Mansikka-raparperihillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.

Kun mansikka-raparperihillo on keitelty, tee myös nämä

Mummon mansikkahillo ja vadelma-mustikkahillo

Maailman helpoin raparperihilloke

Nopea banaani-mansikkajäätelö

Arvioi: 
No votes yet
Jaa