Kaalicarbonara – herkullinen pekonipasta savoijin- tai lehtikaalin kera

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Salaatti samaan annokseen! Kokkaa herkullinen kaalicarbonara joko savoijinkaalista tai lehtikaalista.
Kaalicarbonara valmistuu vartissa.
4 annosta
Ainesosat
  • 1 pkt pekonia (170 g) (esim. HK:n Amerikan pekoni)
  • 1 l savoijinkaalia suikaloituna
  • 1 salottisipuli
  • 1 ½ dl pastan keitinlientä
  • 2 kananmunankeltuaista
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 ½ dl parmesaania raastettuna
  • Lisäksi
  • 400 g pastaa
15 min
Valmistusohje: 

1. Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista pannulla kypsäksi.

2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja hienonna salottisipuli. Lisää kasvikset pannulle pekonin seuraksi ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.

3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Sekoita pienessä kulhossa pastan keitinvesi ja keltuaiset, ja kaada seos koko ajan sekoittaen pannulle. Siirrä se syrjään liedeltä.

5. Yhdistä pekoni-kaaliseos ja kuuma, hyvin valutettu pasta pastan keittokattilassa. Sekoita joukkoon rouhittu pippuri ja raastettu parmesaani. Tarkista lopuksi kaali-carbonaran maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kaali-carbonara heti.

Kun kaalicarbonara on kokattu, kurkkaa myös nämä

Pasta tonnato

Pasta al pomodoro - se pikkuisen parempi tomaattipasta

Perinteinen carbonara

Arvioi: 
No votes yet
Jaa