Kalasäilyke kotikonstein

Jaa
Pikkusinttejä ei kannata syöttää naapurin kissalle, sillä niistä syntyy mahtavan herkullinen kalasäilyke vähällä vaivalla.
Valmistusohje: 

Kalasäilyke pikkusinteistä

Välimerellinen kalasäilyke syntyy kotimaisista kaloista ja yksinkertaisin niksein. Pitkä haudutus miedossa uuninlämmössä pehmentää kalojen ruodot suussa sulaviksi. Suomusta, perkaa ja poista pikkukaloista päät. Arvioi saaliin paino sen jälkeen.

yksi 2 ½ -3 dl vetoinen lasipurkki metallikannella
200 g (6-10 kappaletta) suomustattuja ja perattuja ahvenia ja särkiä
1 ½-2 tl suolaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi viipaloituna
mustapippuria
rypsiöljyä

1. Leikkaa suomustetut, peratut ja päättömät kalat 1-2 cm:n paloiksi.
2. Lado kaloista puolet puhtaaseen säilykepurkkiin. Mittaa päälle puolet suolasta, tomaattipyreestä, valkosipulinkynnen viipaleista ja mustapippurista. Nosta päälle loput kaloista sekä loput mausteet. Purkkiin pitäisi jää 1/4-1/3 tyhjää.
3. Kaada päälle rypsiöljyä niin, että kalat peittyvät kokonaan. Kierrä kansi kiinni tiiviisti.
4. Nosta kalat 125 asteiseen uuniin. Kun öljy alkaa kiehua purkissa, laske lämpötila noin 80 asteeseen. Anna hautua 5-6 tuntia ja jäähtyä vielä sen jälkeen rauhassa uunissa.

Purkki umpioituu jäähtyessään. Umpioituneen purkin tunnistaa siitä, että metallikannen keskiosa on imeytynyt alas eikä naksu painettaessa. Kalasäilyke säilyy hyvin jääkaapissa useita kuukausia ja avattunakin muutamia viikkoja.
 

Katso myös:

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa