Klassikkosalaatti uudelle tasolle! Caprese paahdetuilla tomaateilla

Jaa
Italialaisten caprese-salaatti on simppeliydessään nerokas: tomaatin- ja mozzarellansiivuja, basilikaa, hyvää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Saat siihen uutta potkua, kun paahdat tomaatit uunissa ensin. Nam!
Caprese paahdetuilla tomaateilla.
4 annosta
Ainesosat
  • 1 kg tomaatteja (mieluiten erilaisia)
  • oliiviöljyä
  • 2 buffalamozzarellapalloa (á 125 g)
  • 1 ruukku basilikaa
  • sormisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • neitsytoliiviöljyä
1 t 45 min
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 1 t 30 min
Valmistusohje: 

1. Halkaise tai lohko tomaatit ja asettele ne sopivaan uunivuokaan tai pellille. Sivele tomaateille hiukan öljyä. Kuivata tomaatteja uunissa 100 asteessa 1–1,5 tuntia, kunnes ne alkavat hieman nahistua ja kuivua. Anna jäähtyä.

2. Revi tai leikkaa mozzarellapallot pienemmiksi ja asettele lautasille tomaattien kanssa. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja sormisuolaa. Rouhaise sekaan mustapippuria ja valuta päälle hyvää oliiviöljyä. Nosta tarjolle.

Suosittelemme myös näitä

Caprese - suolainen juustokakku

Vuohenjuustopasta ja uunikuivatut tomaatit

Rapeat ja mehukkaat bruschetat

Arvioi: 
No votes yet
Jaa