Kuohkea pihlajanmarjavispipuuro

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Lapsuuden suosikki, vispipuuro, saa uutta ytyä pihlajanmarjoista. Pihlajanmarjojen happamuus taittuu hiukan, jos pakastat ne ennen ruoanvalmistusta.
Pihlajanmarjavispipuuro vaniljakastikkeen kera on ihana jälkkäri tai välipala.
8 annosta
Ainesosat
  • 5 dl pihlajanmarjoja puhdistettuina
  • 1 l vettä
  • 1–2 dl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 ½ dl tummia mannasuurimoita
  • Parempi vaniljakastike
  • 5 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 3 rkl sokeria
13 t 30 min
{
aktiivinen 1 t 30 min
passiivinen 12 t
Valmistusohje: 

1. Mittaa pihlajanmarjat ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia. Voit halutessasi survoa marjoja hiukan. Siivilöi kuoret pois ja siirrä mehu takaisin kattilaan.

2. Kiehauta mehu, lisää sokeri ja mausteet. Lisää mannasuurimot ripotellen ja koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja anna kiehua hissukseen mannasuurimopaketin ohjeen mukainen aika, noin 30 minuuttia, välillä sekoitellen. Nosta kattila pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jäähtynyt puuro jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

3. Vatkaa kylmä puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tämä vie noin 20 minuuttia.

4. Tarjoa kuohkean pihlajanmarjavispipuuron kanssa vaniljakastiketta.

Parempi vaniljakastike pihlajanmarjavispipuurolle 
1. Mittaa 3 dl kermaa pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon. Lisää kattilaan myös tanko. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoittele ahkerasti. Siirrä kattila levyltä ja poista vaniljatanko. Anna jäähtyä.
 
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään.
 
3. Lisää jäähtynyt vaniljakerma vähitellen keltuais-sokeriseokseen koko ajan vatkaten. Siirrä se takaisin kattilaan ja kuumenna
sekoittaen, kunnes seos hiukan sakenee. Älä anna kiehua. Nosta sakeutunut kastike jäähtymään ja sekoita usein jäähtymisen aikana. Nosta huoneenlämpöisenä jääkaappiin.
 
4. Vatkaa loppu kermaa napakaksi vaahdoksi ja sekoita jääkaappikylmään kastikkeeseen. Tarjoa jääkaappikylmä vaniljakastike pihlajanmarjavispipuuron kanssa.
Arvioi: 
No votes yet
Jaa