Levitä paahtoleivälle voin sijaan parsakaalipestoa

Jaa
Kauniin vihreä parsakaalipesto valmistuu hetkessä. Jos käytät yrttinä basilikan sijaan tilliä, leivät sopivat hyvin vaikka rapujuhliin.
Parsakaalipesto paahtoleivälle.
10 annosta
Ainesosat
  • 1 iso parsakaali (noin 400 g)
  • 1 nippu tuoretta tilliä (50 g)
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
8 min
{
aktiivinen 5 min
passiivinen 3 min
Valmistusohje: 

1. Huuhtele parsakaali ja paloittele se. Keitä parsakaaleja suolalla maustetussa vähässä vedessä noin 3 minuuttia.

2. Valuta vesi ja huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä.

3. Mittaa kaikki parsakaalipeston ainekset monitoimikoneen kulhoon öljyä lukuun ottamatta ja aja tasaiseksi. Valuta joukkoon öljyä, kunnes parsakaalipeston koostumus on sopiva.

Kurkkaa myös nämä

Nopea pinaattipesto pastalle

Kesäkurpitsatahna

Leipätikut ja latva-artisokkatahna

 

Arvioi: 
No votes yet
Avainsanat: 
Jaa