Litistetyt perunat – tähteestä herkuksi!

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Jäikö pottuja tähteeksi? Uunissa paahdetut, litistetyt perunat maistuvat ihanilta kirsikkatomaattien, mozzarellan ja yrttien kera.
Litistetyt perunat.
4 annosta
Ainesosat
  • 12 pientä keitettyä perunaa
  • Mausteeksi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • Lisäksi
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt mozzarellapalloja (125 g)
  • tuoreyrttejä (esim. basilikaa tai timjamia)
15 min
Valmistusohje: 

1. Nosta perunat leivinpaperille uunipellille. Liiskaa perunat kevyesti haarukalla.

2. Lisää perunoiden päälle öljy, timjami, mustapippuri, suola ja parmesaani.

3. Paahda perunoita 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat rapeita.

4. Lisää perunoiden sekaan huuhdeltuja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja, mozzarellajuustoa ja tuoreyrttejä.

5. Tarjoa litistetyt perunat heti salaatin ja hyvän leivän kera.

Suosittelemme myös näitä

Murskatut uudet juustoperunat

Murskatut uuniperunat ja pekoni-juustotäyte

Karamellisoitu pekoni uunissa – tämän parempaa ei pekonista saa

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa