Munakaskupit nokkosen tai pinaatin kera

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Kananmuna kypsyy uunissa trendikkääksi kuppiruoaksi. Munakaskupit maustetaan kuivatulla nokkosella, mutta yhtä hyvin joukkoon sopii desi ryöpättyä ja hienonnettua tuoretta nokkosta tai pinaattia.
Munakaskupit.
4 annosta
Ainesosat
  • 4 kananmunaa
  • 50 g mascarponejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl kuivattua nokkosta (tai tuoretta 1 dl)
  • ¼ tl suolaa
  • Lisäksi
  • 50 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 2 rkl kirjolohen tai muikun mätiä
  • 1 kevätsipuli hienonnettuna
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
20 min
{
aktiivinen 5 min
passiivinen 15 min
Valmistusohje: 

1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, nokkonen ja suola. Jos käytät tuoretta nokkosta, valitse nuoria ja pieniä lehtiä. Huuhtele lehdet lävikössä, nosta lävikössään kiehuvaan veteen ja keitä minuutti. Nosta pois ja valuta päälle kylmää vettä. Purista lehdet kuivaksi ja hienonna massan joukkoon.

2. Annostele munakasmassaa esimerkiksi uuninkestäviin kahvikuppeihin tai annosvuokiin. Kypsennä munakaskupit 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes munakas on reunoilta hyytynyt. Se saa jäädä keskeltä löysäksi.

3. Nostele munakkaan päälle kylmäsavulohiviipaleita ja mätiä. Koristele munakaskupit hienonnetulla kevätsipulilla ja tillillä.

Suosittelemme myös näitä

Elämäsi paras munakokkeli

Ihanin uunimunakas

Munakas x 10

Juhlava kinkku-pinaattimunakas kupissa

Arvioi: 
No votes yet
Jaa