Näin et ole tehnyt kesäkeittoa! Grillatussa kesäkeitossa kasvisten maku pääsee oikeuksiinsa

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Kasvikset grillataan nopeasti parilalla ja liemi keitellään erikseen. Grillattu kesäkeitto on suven ihanin ruoka.
Grillattu kesäkeitto.
4 annosta
Ainesosat
  • 1 nippu pieniä kesäporkkanoita (5 kpl)
  • 1 kukkakaali (300 g)
  • 1 pieni fenkoli
  • 150 g litteitä herneenpalkoja
  • 2 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 ½ dl sitruunalla ja pippurilla maustettua ruokakermaa
  • 1 kevätsipuli tai kesäsipulin vihreä varsi
15 min
Valmistusohje: 

1. Pese porkkanat hyvin. Leikkaa suupaloiksi. Pese kukkakaali, irrottele kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa kanta pois, huuhtele kylmällä vedellä ja leikkaa paloiksi. Huuhtele herneet kylmällä vedellä. Nosta kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja ripaus suolaa.

2. Grillaa kasviksia parilalla 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Porkkanat kypsyvät hitaimmin. Jos haluat pehmeän kypsiä porkkanoita, grillaa niitä ensin 5 minuuttia, ja lisää sitten loput.

3. Kaada kasvisliemi ja ruokakerma kattilaan ja kuumenna.

4. Nosta kasvikset lautasille. Kaada päälle kuumaa lientä. Lisää päälle hienonnettua kevätsipulia. Tarjoile grillattu kesäkeitto heti.

Suosittelemme myös näitä

Perinteinen kesäkeitto

Parsakeitto uppomunien kera

Nokkoskeitto

Kukkakaali-kikhernekeitto ja chilisiemenet

 

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa