Nyhtökaurapihvit

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Nyhtökaura on ravintoarvoiltaan loistava tuote. Runsaasti proteiinia mutta vain vähän rasvaa sisältävästä nyhtiksestä pyöräyttää myös hyvät pihvit.
Nyhtökaurapihvit.
8–10 kpl
Ainesosat
  • 1 parsakaali (350 g)
  • 100 g purjoa
  • ½ mieto punainen chili
  • 1 pkt nyhtökauraa (250 g), maku: kaffir-lime-
seesami-inkivääri
  • 200 g pakasteherneitä 
sulatettuna
  • ½–1 ruukku basilikaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl limemehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria 
rouhittuna
  • Paistamiseen
  • öljyä tai voita
30 min
{
aktiivinen 10 min
passiivinen 20 min
Valmistusohje: 

1. Huuhdo parsakaali, leikkaa kukinnot irti ja paloittele varsi. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa paloiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se.

2. Kaada nyhtökaura monitoimikoneen kulhoon. Lisää kasvikset, kananmuna, jauhot, limemehu, suola ja pippuri. Soseuta massaksi.

3. Muotoile massasta 8–10 pihviä. Paista pihvit pannulla öljyssä tai voissa keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli kauniin ruskeiksi. Voit paistaa pihvit myös 200-asteisessa uunissa 15–20 
minuuttia.

 

Arvioi: 
Average: 3 (4 votes)
Jaa