Pakasteravut rapujuhliin – tällä liemellä saat saksiniekkoihin herkullisen maun

Jaa
Oikaise käyttämällä pakasterapuja. Keitä helppo elvyttäjäliemi ja anna rapujen maustua siinä yön yli.
Liemi ravuille.
1 kilolle eli 20:lle ravulle
Ainesosat
  • 1 kg rapuja (pakaste)
  • 1,5 l vettä
  • 1 plo olutta (0,33 l)
  • 3 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • 50–100 g tuoretta tilliä
24 t 10 min
{
aktiivinen 10 min
passiivinen 24 t
Valmistusohje: 

1. Sekoita vesi, olut, suola ja sokeri kattilassa. Kiehauta liemi ja lisää tillin oksat. Anna hautua 5 minuuttia ja jäähdytä sitten haaleaksi. Poista tillinoksat.

2. Kaada ravut jäisinä suoraan pakkauksesta haaleaan liemeen ja peitä halutessasi tillikerroksella. Siirrä astia jääkaappiin ja anna rapujen sulaa ja maustua liemessä vuorokauden ajan. Muista, että kerran keitettyjä rapuja ei saa keittää uudelleen.

Kurkkaa myös nämä

Rapuleipä

Rapea lehtikaalisalaatti

Parsakaali-tillipesto paahtoleivälle

Arvioi: 
No votes yet
Avainsanat: 
Jaa