Papuminestrone on todellinen voimakeitto – ja maistuu superhyvältä vielä seuraavanakin päivänä

Jaa
Tuhdin papuminestronen päälle surautetaan pesto pinaatista. Riittoisa keitto on herkullinen ja edullinen ruoka.
Papuminestrone.
4–6 annosta
Ainesosat
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2–3 porkkanaa
  • 2–3 varsisellerin vartta
  • 250 g herkkusieniä
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl timjamia
  • 2 prk tomaattimurskaa (á 400–500 g)
  • 5–7 dl vettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1–2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl jyväpastaa
  • 400 g kypsiä kidneypapuja
  • 200 g vihreitä pitkiä pakastepapuja
  • Pinaattipesto
  • 150 g pakastepinaattia
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl pecorinojuustoa raastettuna (50 g)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
40 min
Valmistusohje: 

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkanat. Viipaloi varsiselleri ja herkkusienet.

2. Ruskista sienet öljyssä. Lisää sipulit, muut kasvikset, paprika ja timjami. Paista hetki.

3. Kaada kattilaan tomaattimurskat ja huuhdo purkit vedellä. Lisää vettä niin paljon, että saat yhteensä 1,5 litraa nestettä keiton liemeksi.

4. Lisää suola, pippuri, viinietikka ja jyväpasta. Keitä noin 20 min., kunnes pasta on kypsää.

5. Tee pinaattipesto. Sulata ja siivilöi pinaatti. Kumoa pinaatti, mantelit, kuorittu valkosipuli, juustoraaste, öljy ja pippuri korkeaan kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella.

6. Kun pasta on kypsää, lisää keittoon kypsät kidneypavut ja hieman katkotut pakastepavut. Anna kiehahtaa. Tarjoa papuminestrone peston kanssa.

Kurkkaa myös nämä

Perinteinen minestrone

Mustapapu-pinaattisalaatti

Härkäpapukastike ja uunissa paahdetut perunat

Arvioi: 
No votes yet
Jaa