Parempi kasvisgratiini

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Ruokaisasta fenkolista syntyy vähällä vaivalla hurmaava kasvisgratiini. Tarjoile se yön yli maustuneiden oliivien kanssa.
Kasvisgratiini.
4 annosta
Ainesosat
  • 1 kg salaattifenkolia (4–5 isohkoa)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl sokeria
  • 250 g kirsikkatomaatteja (n. 15 kpl)
  • 200 g fetaa
  • (tuoretta persiljaa)
1 t
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 45 min
Valmistusohje: 
1. Huuhtele fenkolit. Leikkaa tarvittaessa irti kuivat varret ja pala kannasta. Lohko trimmatut fenkolit ja laita lohkot isoon kulhoon.
 
2. Mittaa fenkolipalojen joukkoon oliiviöljy, suola, pippuri ja sokeri. Pyörittele ainekset ympäri käsin, kunnes mausteet sekoittuvat tasaisesti fenkolilohkoihin. Asettele maustetut fenkolit uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
 
3. Paistumisen aikana pese ja puolita tai lohko kirsikkatomaatit sekä murustele feta.
 
4. Puolen tunnin paistamisen jälkeen lisää vuokaan tomaatit ja feta ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
 
5. Ripottele päälle tuoretta persiljaa ja tarjoa kasvisgratiini marinoitujen oliivien kanssa.
Arvioi: 
No votes yet
Jaa