Pasta tonnato

Teksti: 
Jaa
Pasta tonnato on italialainen klassikko. Tämä helppo versio on lautasilla 15 minuutissa.
Pasta tonnato.
4 annosta
Ainesosat
  • 300 g pastaa, esim. spagettia
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • 1 prk ranskankermaa (150 g)
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl chiliketsuppia 
(esim. Heinz)
  • 2 rkl ruohosipulia silputtuna
  • ½ sitruunan mehu
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • 1–2 dl pastan keitinvettä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • Tarjoiluun
  • parmesaanijuustoa
15 min
Valmistusohje: 

1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Pastan kiehuessa valmista pastakastike. Valuta tonnikaloista öljy pois. Yhdistä keskenään tonnikala, ranskankerma, kaprikset, chiliketsuppi, ruohosipuli, sitruunan mehu, mustapippuri ja suola ja sekoita tasaiseksi. Ohenna kastiketta pastan keitinvedellä ja sekoita sitten kastike kuuman pastan joukkoon.

3. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja lisää pastaan. Halutessasi kuumenna pasta tonnato vielä kertaalleen tai nauti sellaisenaan.

Arvioi: 
Average: 4.1 (8 votes)
Jaa