Pihlajaposset – helppo mutta hienostunut suomalainen marjajälkkäri

Jaa
Ranskalainen posset on taivaallinen kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri. Nyt se pannaan uusiksi ja vaihdetaan sitruuna pihlajanmarjoihin. Voilà, tuloksena hienostunuti pihlajaposset.
4 reilua annosta
Ainesosat
  • 3 dl pihlajanmarjoja
  • ½ dl vettä
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl sokeria
  • (¼ tl kanelia)
  • Lisäksi
  • valkosuklaata
  • kanelia
  • appelsiinikuorisuikaleita
4 t 10 min
{
aktiivinen 10 min
passiivinen 4 t
Valmistusohje: 

1. Mittaa puhdistetut ja huuhdotut pihlajanmarjat ja vesi kattilaan, keitä 15 minuuttia. Siivilöi ja ota mehu talteen. Jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.

2. Keitä kattilassa kermaa ja sokeria viisi minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita kermaan 3/4 dl jäähtynyttä pihlajamarjamehua ja halutessasi kaneli. Jaa pihlajanmarjaposset tarjoiluastioihin ja hyydytä jääkapissa neljä tuntia.

3. Koristele pihlajanmarjaposset-annokset valkosuklaalla, kanelilla ja appelsiinikuorisuikaleilla.

Kurkkaa myös nämä

Kuohkea pihlajanmarjavispipuuro

Kaksikerroksinen omenajuustokakku karamellisoiduista ompuista ja pihlajanmarjoista

Sitruunaposset

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa