Pinaattiletut

Teksti: 
Jaa
Pinaattiletut ovat ikisuosikki. Ne maistuvat mainiosti myös lapsille. Paista letut pannulla öljyn ja voin seoksessa, niin saat niihin rapeat pitsireunat.
Pinaattiletut. Ohjeesta tulee 8 isoa lettua.
8 kpl
Ainesosat
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen
50 min
{
aktiivinen 20 min
passiivinen 30 min
Valmistusohje: 

1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai mikrossa sulatusteholla. Sekoita kaikki taikinan raaka-aineet keskenään, ja anna taikinan tekeytyä 15–30 minuuttia.

2. Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä. Kun voi on sulanut ja sen vaahto alkaa laskeutua, kaada pannulle kauhallinen taikinaa. Paista molemmin puolin ruskean rapeiksi. Lisää rasvaa tarvittaessa.

Vinkki: Kun käytät paistamisessa sekä voita että öljyä, saat hyödynnettyä molempien parhaat puolet. Voista tulee runsaasti makua ja sen reaktioista on helppo lukea paistinpannun lämpötila. Öljy puolestaan kestää kuumempia lämpötiloja eikä pala kuten voi.

Katso myös nämä!

Arvioi: 
Average: 2.9 (19 votes)
Jaa