Portobellohampurilainen – grillaa ja kokoa kesän paras burgeri

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Grillaa portobellot, tomaatit, lehtikaalit sekä sipulit ja sipaise pintaan valkosipuliöljyä. Kokoa maalaisleivän väliin, turauta mukaan majoneesia, ja ihana portobellohampurilainen on valmis.
Portobellohampurilainen.
4 annosta
Ainesosat
  • 3 rkl öljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • 4 portobellosientä
  • 1 punasipuli
  • 4 lehtikaalin lehteä
  • 8–12 kirsikkatomaattia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl (tryffeliöljyä tai seesaminsiemenöljyä)
  • 1 rkl balsamicosiirappia
  • ½ tl suolaa
20 min
Valmistusohje: 

1. Sekoita murskattu valkosipuli öljyn joukkoon. Sipaise valkosipuliöljyä leipäviipaleille.

2. Leikkaa sienistä kanta pois ja sienet keskeltä kahtia niin, että saat yhdestä kaksi pihviä. Voitele nekin valkosipuliöljyllä.

3. Kuori ja lohko sipulit. Pese lehtikaalit ja leikkaa lehtiruoti pois. Pese ja halkaise tomaatit. Mausta myös majoneesi halutessasi valkosipuliöljyllä.

4. Grillaa portobellosieniä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ruskeita. Mausta suolalla. Grillaa leivät rapeiksi. Grillaa sipulit parilalla kauniin ruskeiksi, nosta kulhoon ja mausta balsamicosiirapilla. Grillaa tomaatit parilalla hieman pehmeiksi. Grillaa lehtikaalit parilalla rapeiksi.

5. Kasaa burgerit. Pistä portobellohampurilainen halutessasi ne kiinni puisilla tikuilla.

Kun portobellohampurilainen on grillattu, kokeile näitä!

Grillivartaat

Grillattu kukkakaali ja fenkoli

Lohivartaat

 

Arvioi: 
No votes yet
Jaa