Puolukkauuniomenat – ihana syysjälkkäri!

Teksti: 
Kuvat: 
Jaa
Puolukat pääsivät tällä kertaa perinteisen syysjälkkärin, uuniomenoiden, syliin. Herkku maistuu jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Puolukkauuniomenat.
4 annosta
Ainesosat
  • 4 omenaa, mielellään hapan lajike
  • 30 g voita huoneenlämpöisenä
  • 1 dl puolukoita
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • Lisäksi
  • 1 rkl voita vuoan voiteluun
  • ½ l kinuskijäätelöä
50 min
{
aktiivinen 15 min
passiivinen 35 min
Valmistusohje: 

1. Pese omenat ja poista niistä omenaporalla siemenkodat. Nosta omenat kevyesti voideltuun uunivuokaan.

2. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin muut aineet, mutta jätä 1 rkl puolukoista koristeluun. Lusikoi seos omenoiden reikiin. Ripottele päälle loput puolukat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia.

3. Anna jäähtyä hetki. Tarjoa puolukkauuniomenat kinuskijäätelön kanssa.

Kurkkaa myös nämä

Uuniomenavuoka ja inkiväärikerma

Amerikkalaiset pannukakut ja omena-pähkinäpaistos

Kaksikerroksinen omenajuustokakku karamellisoiduista ompuista ja pihlajanmarjoista

Arvioi: 
No votes yet
Jaa